Vuk Drašković i Velimir Ilić: Bogoljub Karić da se vrati, on je žrtva reketaške mafije, Dinkić imao pik na njega!

Lideri Srpskog pokreta Obnove Vuk Drašković i lider Nove Srbije Velimir Ilić poručuju da je biznismen Bogoljub Karić bio na udaru vlasti jer je politički ojačao, pa su mu zbog toga otete kompanije koje su uspešno poslovale.

 

Bogoljub Karić je žrtva političke reketaške mafije, a Mlađan Dinkić je imao pik na njega jer je mnogo ojačao politički, tvrde bivši ministri Vuk Drašković, lider SPO, i Velimir Ilić, lider NS.

U razgovoru za Kurir Ilić, koji je u vreme privatizacije „Mobtela“ bio ministar za telekomunikacije, kaže da je Karić dobro poslovao, te da nije bilo problema sve dok nije izašao na političku scenu.

Na pitanje da li je Pokret snaga Srbije bio toliko jak da je Karić morao da bude sklonjen, Ilić kaže:

Beograd, 9. aprila 2013. - Ministar gradevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilic govori na ceremoniji dodele prvih energetskih pasosa za objekte visokogradnje u gradevinarstvu Srbije. Ministar gradevine Ilic najavio je danas da ce u narednih mesec dana biti aktivirana kreditna linija kineske Eksim banke za izgradnju dela Koridora 11, u vrednosti od 340 miliona dolara. Rec je o izgradnji deonica autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u duzini od oko 50 kilometara, a ugovor treba da bude potpisan sa kineskom "Sandong haj-spid grupom". FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC / nr

Hteo kompromis

“Na sednici vlade Dinkić je tražio da on bude zadužen za privatizaciju „Mobtela“, a ne resorni ministar, odnosno ja. To mi je bilo čudno. Karić je bio većinski vlasnik i znao je da ne možemo da imamo dva operatera, da mora da se ide u privatizaciju, i samo je tražio svoj kolač. Bio je spreman i da s državom nađe kompromis u vezi s vlasništvom, i tu je moglo da se razgovara”, kaže Ilić.

“Istraga protiv mene je bila politička igra. Tu je bilo svega osim pravde”

On dodaje da je Karić bio Dinkićeva žrtva jer je politički ojačao.

“Slanje policije da gasi BK televiziju, „Mobtel“, banku i druge Karićeve kompanije isključivo su politički motivisane rastom Pokreta snaga Srbije, s ciljem da se on uhapsi i kompanije prodaju. To što je opremu Karić uvezao u Jugoslaviju pod hermetičkim sankcijama i napravio prvu mobilnu telefoniju u regionu za svaku je pohvalu”, ističe Ilić.

Lider NS podseća da je Karić razvio veliki biznis u inostranstvu.

“On napolju radi izvanredno i zapošljava hiljade ljudi, šteta što nije u Srbiji, što to nisu srpske firme. Danas tražimo investitore po svetu, pa sposobni ljudi poput Karića su nam neophodni. Tu ima prostora i za dogovor i za razgovor, jer je velika šteta jednom posebnom čoveku uskratiti da radi”, smatra Ilić.

vuk draskovic tanjug

BOGOLJUB KARIĆ ZA BKTVNews: 11 godina vode istragu, a od naroda kriju šta sam im ponudio!

Učinjena mu nepravda

Drašković navodi da je lider PSS žrtva političke reketaške mafije stasale posle 5. oktobra 2000.

“Njegova televizija je devedesetih bila potpuno otvorena i za vlast i za opoziciju. Ni danas mi nije jasno zašto je policijski kordon upao u tu televiziju, što nije radio ni Milošević. Ne znam zbog čega je optužen, ali znam da je pravosuđe bilo sluškinja tog političko-reketaškog klana. Učinjena mu je velika nepravda. Bogoljub treba da se vrati i da stvara u Srbiji. Samo prodajom „Mobtela“, firme koju je on stvorio, Srbija je zaradila 1,7 milijardi evra, što je za nagradu, a ne za kaznu”, kaže on.

Advokat Milorad Panjević: Karić je svuda slobodan čovek, sem ovde

Bogoljub Karić je u svim državama sveta slobodan čovek, sem u Srbiji, saopštio je Karićev advokat Milorad Panjević.

Tu tvrdnju potkrepio je time što su Interpol i Stejt department zaključili da delo za koje se tereti Karić nije krivično, već da je reč o političkom progonu.