BOGOLJUB KARIĆ EKSKLUZIVNO: Da, kupio sam TV Nova i biće ista BK TV!

Srpski biznismen i osnivač Karić korporacije najavljuje povratak najveće i najbolje privatne srpske televizije, a podršku je dobio i od bivših TV lica.

U intervjuu koji je dao za jedan dnevni list, govori o planovima za vraćanje televizije koja je po mišljenju mnogih, bila i ostala sinonim za kvalitetan TV program.

– Kupili smo TV Novu, koja poseduje najsavremeniju opremu u Srbiji. Televizija će biti ista kao BK TV, imaće svoje autorske emisije, političke i ekonomske. Mislim da bi rad trebalo da krene u septembru – rekao je Bogoljub Karić.

“BK” NIJE BILA SAMO TELEVIZIJA, VEĆ VELIKA PORODICA! (FOTO, VIDEO)56f18cede4b06bf17b7b0b85.jpgOva informacija obradovala je mnoge građane, ali i nekadašnja zaštitna lica BK televizije, koji su puni reči hvale za ovaj Karićev projekat.

– BK TV bila je epicentar jedne medijske, društvene i političke epohe. Uspešne generacije ljudi koji su radile na BK i stvarale je, rasle zajedno sa televizijom, vodeće su danas u medijima. Ne treba zanemariti da ta televizija i posle 10 godina od gašenja nedostaje gledaocima. Verujem da s takvom reputacijom, ali i sa novim idejama, ima priliku da zauzme značajno mesto na tržištu – rekao je Zoran Baranac, direktor informativnog programa TV Prva.

56f18d1ee4b06bf17b7b0b86.jpg
S njim se slaže i voditelj i autor Vanja Bulić, koji rad na televiziji braće Karić opisuje kao najbolji period u karijeri.

– U profesionalnom smislu to su bila sjajna vremena, što se tiče pune slobode koju sam kao urednik Zabave imao, kao i odnosa s gazdom. Bez razmišljanja bih prihvatio Karićev poziv da ponovo sarađujemo – kaže Bulić za Kurir.

TV BK osnovana je u decembru 1994. godine i uživala je veliku popularnost. U maju 2006. godine televizija je izgubila licencu za emitovanje, a kasnije je i ugašena.
BOGOLJUB KARIĆ: VRATIĆU SE U SRBIJU KAD PRAVDA POBEDI! (FOTO)