Bogoljub Karić: Opozicija hoće referendum – dobiće ga, u prvom krugu

Lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić rekao je da opozicija kaže da su sledeći izbori referendum i poručio da će imati referendum koji će se završiti pobedom Aleksandra Vučića u prvom krugu.

Karić je, gostujući na TV Pink, rekao da posle izbora moramo da imamo stabilnu vlast i da je jasno da i predsednik i premijer moraju da budu iz iste političke opcije, te da je stoga “Vučić bio prinuđen da se kandiduje za mesto predsednika, da bi mogao da tu politiku koju vodi, koju je predstavio građanima, a za koju je pola Srbije glasalo, nastavi da sprovodi”.

On je rekao da bi bilo logičnije da je opozicija imala jednog kandidata i tako pokazala neku ozbiljnost, a ne ovako da “svako hoće svoje parče torte da uzme od Srbije”.

Prema njegovim rečima, to je samo borba za vlast.

Pri tom kaže, opozicioni kandidati obećavaju posao, a ni sami sebi nisu mogli da obezbede posao.

“Oni će ponuditi nešto dobro, a videli smo šta su dobro dali Srbiji u 12 godina – nema od toga ništa”.

Začuđen sam “tolikom strašću za kandidovanjem, da im piše u biografiji da su bili kandidati za predsednika Srbije – a to ništa ne znači”, primetio je Karić.

“Što kaže opozicija ovo je referendum i imaće referendum i videće kako će građani glasati – taj referendum će se u prvom krugu završiti”, naveo je Karić.